SOS Kreş ve Anaokulu

Anasayfa

SOS Kreş ve Anaokulu

Eğitim, öğretmenlerin çocuklara sözcüklerle anlattıklarıyla değil, çocukların fiziksel ve sosyal çevrede geçirdikleri yaşantılarla gerçekleşir.

Maria Montessori

945

Okul Öncesi Eğitim Verilen Toplam Çocuk Sayısı

80

Güncel Okul Öncesi Eğitim Verilen Çocuk Sayısı

18

AGP Kapsamında Okul Öncesi Eğitim Alan Çocuk Sayısı

4

SOS Çocukköyü’nde Bakım Görüp,Okul Öncesi Eğitim Alan Çocuk Sayısı

SOS KREŞ VE ANAOKULU

SOS Kreş ve Anaokulu 18 aylık ve 5 yaş grubu çocuklara, okul öncesi bakım ve eğitim hizmeti vermektedir. Velilerin tercihine uygun olarak tam veya yarım gün eğitim olmak üzere öğrenci kaydı yapılabilmektedir. SOS Kreş ve Anaokulu’nun amacı SOS Çocuk Köyü’nde, Çocuk Terkini Önleme ve Aile Güçlendirme Projesi’nde ve toplumun her kesiminden okul öncesi eğitime ihtiyacı olan çocuklara bakım ve eğitim vermektir.

 

SOS Kreş ve Anaokulu’nda çocukların, bilişsel, sosyal-duygusal, öz bakım ve fiziksel yönde gelişimlerini eşit olarak destekleyen günlük eğitim programları uygulanmaktadır. Her çocuğun gelişim süreçleri gözlemlenerek, her çocuk için bireysel gelişim dosyaları oluşturulmaktadır. Eğitim sistemini destekleyen, gezi-gözlem, sanatsal ve kültürel (tiyatro, sinema, müze, sergi vb.) etkinlikler düzenlenmektedir. Gelişim problemi olan çocuklara mevcut kaynaklar ve altyapı çerçevesinde gelişim fırsatı verilmektedir.

EĞİTİM SİSTEMİ

EĞİTİM SİSTEMİNİ OLUŞTURAN YÖNTEM VE TEKNİKLER

Montessori Bireysel Eğitim Yöntemi

Üreten, çevresine ve diğer insanlara saygılı olan, mutlu bireyler yetiştirilmesi hedeflenir. Montessori eğitimi sadece akademik alanda değil, aynı zamanda çocuğun duyusal ve sosyal alanlarda da gelişimini destekleyen ve gerçek hayata hazırlayan bir sistemdir.

Friedrich Froebel Grup Eğitimi Yöntemi

Blok oyununu ve oyun materyallerini ``çocukların hissedip deneyimlerini, uygulamalarını, düşünmelerini ve farkına varmalarını
sağlayan basit oyun gereçleri`` olarak tanımlamaktadır.

Psikomotor Gelişim Eğitim Teknikleri

Fiziksel büyüme ve merkezi sinir sisteminin gelişimine paralel olarak organizmanın isteme bağlı hareketlilik kazanmasıdır. Bir başka deyişle, temelinde hareket olan becerilerin kazanılmasını içeren ve doğum öncesi dönemde başlayıp ömür boyu süren bir süreçtir.

Carl Orff Müzik Eğitim Teknikleri

Bu yöntem; ritim ve doğaçlamaya dayanan deneyimsel yöntemdir ve çocukların hoplama, zıplama, koşma ve sallanma vb. onların doğal buldukları ritimler üzerine kurulmuştur. Şarkılarla yaratıcılıklarını kullanarak, doğaçlamayla vücut hareketleriyle dans etmektedir.

DÜNYADAKİ HER ÇOCUK BİZİM MERKEZİMİZDİR.

PROFESYONEL HİZMETLER

Gelişim Psikoloğu

Eğitmenlerin hizmet içi eğitimini düzenler ve destek verir.Çocuklara ve ailelere ihtiyaç duyulan konularda plan ve programlar hazırlar.Okul, aile ve diğer alanlarla ilgili kolektif çalışarak çocukların sorunlarının zamanında çözülmesini sağlar. Kreş ve Anaokulu velilerine özel ve topluma açık konferans, seminer ve atölye çalışmaları yapar.

Diyetisyen

Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi temin etmek için aylık yemek menülerini hazırlar.

Eğitim ve Hizmet Alanları

Sanat Odası, Müzik Odası, Uyku Alanları, Mutfak, Açık Oyun Alanları